Oud-Gastel: afscheid voorzitter en jubileum speaker

OUD GASTEL – De laatste zaterdag van juni is traditiegetrouw de dag van de West-Brabant Triathlon in Oud Gastel. De teller loopt nog steeds door, maar inmiddels hebben al 350 triatleten ingeschreven voor de series, die vanaf half tien het ruime sop van de Roosendaalse Vliet kiezen.

Op de dag is bijzondere aandacht voor het afscheid van Bernard de Vugt, die twintig jaar voorzitter is geweest van de organisatie: de Werkgroep Sport ‘t Veerke. In de marge staat microfonist Wim van den Broek uit Stampersgat in zijn thuiswedstrijd voor zijn 25-jarig speakerjubileum. Precies op 28 juni 1983 pakte Wim voor het eerst een microfoon tijdens de toen nog populaire fietscrosswedstrijden. In 1985 organiseerde hij samen met Jan Kemps voor het eerst een triathlon in zijn dorp. Jan werd voorzitter, vijf jaar later opgevolgd door De Vugt. Inmiddels is Frank Hopstaken als derde voorzitter zich al een jaartje aan het inwerken. Van den Broek combineert het zilveren jubileum overigens feestelijk met zijn twintigste optreden in Almere.

Het programma in Oud Gastel begint met een sprint triathlon met een favorietenrol voor plaatselijk triatleet Rob Musters met broer Paul als concurrent. Daarna volgt de Olympische afstand met favorieten als Bert Flier, Anton Mol, Henk Elbertsen en Matthijs van Scheijen, en bij de dames Sonja Jaarsveld, Anne Kwist, Cora Vlot, Ada van Zwieten en Bianca van de Kieboom.

Volgend jaar – tijdens het zilveren jubileum van de triathlon Oud Gastel – keert éénmalig de 1/3e triathlon terug in het programma. Daarmee werd het Gastelse evenement groot. Door het relatief korte stuk zwemmen (1300 meter) en daarna 60 kilometer fietsen en 13 kilometer lopen bleek de wedstrijd destijds ook aantrekkelijk voor duatleten zoals Huub Maas, Armand van der Smissen en Wim Nieuwkerk. Deelnemers van weleer worden voor die 25e editie uitgenodigd, die gaat plaatsvinden op zaterdag 29 juni 2009, precies tussen het NK in Stein en het EK in Holten in. De eerste twee aanmeldingen zijn er al: Jan Kemps en Nick Marijnissen, woonachtig in respectievelijk Ierland en Frankrijk.

Bronnen / Links:
Wim van den Broek
Werkgroep Sport ‘t Veerke