London Triathlon breidt uit naar Stockholm en Barcelona

LONDON (GBR) – De International Management Company IMG, achter de schermen de verantwoordelijke partij voor de London Triathlon, werkt momenteel samen met lokale partijen en de betreffende nationale triathlonbonden aan het opzetten van twee nieuwe grote stadstriathlons, namelijk in Stockholm en Barcelona. In beide gevallen zal John Raadschelders, al sinds 2000 voor de London Triathlon actief als race director, optreden in diezelfde functie.

De London Triathlon staat te boek als een uiterst succesvol evenement midden in de metropool. Afgelopen jaar telde het evenement in totaal zo’n 13.000 (!) deelnemers. IMG heeft inmiddels wel de nodige ervaring met grote internationale sportevenementen. Naast de London Triathlon heeft deze sportmarketingorganisatie ook de marathon van Melbourne, de Tour de Suisse, de Ironmans Australia, Western Australia en Korea en nog vele andere evenementen onder zijn hoede.

De Stockholm Triathlon staat inmiddels geprogrammeerd voor 24 augustus 2008. Het evenement zal tevens het Zweeds Kampioenschap zijn. Centrale locatie is het Maritiem museum, op het eiland Djurgarden. De parcoursen leiden langs diverse bekende bezienswaardigheden in de stad, waaronder het Koninklijk Paleis. Ook de Barcelona Triathlon, op
5 oktober, zal de deelnemers langs de diverse ‘landmarks’ van het centrum van de Gaudi-stad voeren. In beide gevallen verwacht IMG de eerste keer zo’n 2000 deelnemers te trekken.

Gezamenlijk zullen de drie triathlons de ‘Euro Cities Tri Series’ gaan vormen, en IMG hoopt in de toekomst nog meer stadstriathlons hieraan toe te kunnen voegen.

Bronnen / Links:
John Raadschelders
Stockholm Triathlon
Barcelona Triathlon