Alpe-duTres poging Martin Breedijk geslaagd

ALPE D’HUEZ (FRA) – Onder bijna perfecte omstandigheden heeft oud-triathlontopper Martin Breedijk donderdag zijn drieluik op Alpe d’Huez voltooid. In het kader van de stichting Alpe d’HuZes heeft hij voor het goede doel – het KWF fonds – skeelerend, fietsend en lopend de bekende Oranje berg beklommen. De start was om acht uur ’s ochtends, en iets voor één uur bereikte hij onder daverend applaus van de vele wielrenners die er waren de finish. Skeelerend deed hij 1:22 uur over de iets meer dan 12 km vanaf camping La Cascade tot de finish in het Alpendorp. Fietsend bleef hij met 58 minuten net onder het uur en lopend was hij na 1:20 uur klaar.

Belangrijkste doel van deze speciale ‘triathlon’ was echter het werven van sponsorgeld voor de kankerbestrijding. Bij vertrek in Nederland was er al reeds 10.000 euro toegezegd. In Frankrijk zijn de studenten (Breedijk is docent aan de opleiding SM&O van de Hogeschool van Amsterdam en organiseert ieder jaar een projectweek Fietsen in de Alpen voor studenten) de avond van te voren met de pet over de camping gegaan en boven op de Alp ook nog een keer. Met nog een aantal andere bijdragen staat de teller van Alpe duTres inmiddels al € 10.200,-. Daar komt nog meer bij, omdat de Giant fiets waarop hij de berg beklommen heeft geveild mag worden. De opbrengst hiervan gaat uiteraard ook naar het goede doel.

Bronnen / Links:
Martin Breedijk
Alpe duTres