Finalewedstrijd ATC geheel vernieuwd

ALMERE - Het Almeers Triathlon Circuit is aan zijn laatste wedstrijd toe, en wordt traditioneel afgesloten met een triathlon. Dit jaar zal de wedstrijd voor het eerst worden gehouden over de Olympische afstand. De aangepaste afstand is echter niet de enige wijziging. De ATC Triathlon start van een volledig andere locatie en dus ook op een totaal nieuw parcours. Op 1 juni zal er in drie series gestart worden vanaf dagrecreatieterrein ‘De Dobber’ aan de Hoge Vaart. Uniek aan dit parcours is de compactheid ervan. De deelnemers finishen en wisselen op dezelfde locatie als waar ze starten met zwemmen. Dit maakt de wedstrijd veel beter te volgen voor publiek.

Van de huidige inschrijvingen springen vooral die van Youri Severin en Evert Scheltinga in het oog. Almeerder Severin gaat, als deelnemer in het World Cup circuit, als favoriet van start. Hij zal het echter niet cadeau krijgen. De drie jaar jongere Scheltinga - die vorig jaar acht overwinningen pakte in triathlons - zal zeker proberen om Severin te verslaan. Achter deze snelle jongelingen staat een groep lokale outsiders als Maikel Zuijderhoudt en Merijn Schuurman te trappelen om de steekjes die de eerstgenoemde favorieten laten vallen af te straffen.

Naast de wedstrijd over de Olympische Afstand zijn er voor jonge en beginnende atleten nog kortere afstanden van 0,75-20-5km en 0,25-10-2,5km.

Bronnen / Links:
Jefry Visser
Almeers Triathlon Circuit

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

»
«