Boek over Benny Vansteelant verschenen

ZEMST (BEL) – In de boekenreeks ‘Icons of Sports’ van de Belgische uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts verschijnt een dezer dagen een het boek “Meneer Duatlon”, een hommage aan de vorig jaar tragisch overleden Benny Vansteelant. In het boek wordt het leven van de topduatleet beschreven aan de hand van interviews met familieleden, vrienden en directe betrokkenen uit de duathlonwereld. Ook de Belgische duathlon- en triathlonfederatie, sponsors en collega-atleten komen aan het woord. Het boek is geschreven door sportjournalist Frank Van de Winkel.

Dinsdag werd in het Sportimonium in Zemst het boek over het leven en de carrière van de meevoudig wereldkampioen gepresenteerd, in aanwezigheid van de familie Vansteelant, coach Marc Renier en Vlaams minister van Sport Bert Anciaux. De laatste wees tijdens de presentatie onder meer op de geringe erkenning die Vansteelant tijdens zijn professionele carrière heeft gekregen, ondanks zijn grootse prestaties. Anciaux, die het boek vanuit de Vlaamse Gemeenschap financieel ondersteunde, overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan de ouders van Benny.

In de boekenreeks verschenen eerder al boeken over het leven en de carrières van andere Belgische grootheden in de sport, zoals Tom Boonen, Frank Vandenbroucke, Peter Van Petegem, Jacques Rogge, Sven Nys, Rutger Beke en Jean-Marie Pfaff.

Bronnen / Links:
Uitgeverij Borgerhoff en Lamberigts