Multi’s blijken best bestand tegen Leiderdorpse bakoven

LEIDERDORP – Terwijl Nederland zich baadde in bijna-tropische temperaturen, lieten twee Multi-atleten, te weten Corné Klein en Carla van Rooijen zich in Leiderdorp kronen tot kampioenen op de halve afstand. In zo’n beetje het warmste weekeinde sinds april wisten zij zich het meest hittebestendig in de bakoven die zich boven en rond Leiderdorp bevond.

Klein zat al vanaf het zwemmen in een goede groep. In het eerste onderdeel scheidde een kleine groep, onder aanvoering van Tonny Vonk, zich al nadrukkelijk af van de rest, waaronder ook Klein. Het groepje dunde op het vernieuwde (en versnelde) fietsparcours al snel uit tot een viertal, waarin zich naast Klein zich ook Frans van Heteren, Carlo van den Bergh, Marc Riemens en de tactisch fietsende Mark Huisman zich bevonden. Dit vijftal leidde de verdere 80km de wedstrijd, maar van achteren wist toch Anton Mol uiteindelijk aansluiting te vinden bij de kopgroep. Binnen seconden van elkaar wisselden ze, waarna de 20 km en de inmiddels tot boven de 30 graden uitgestegen temperaturen de einduitslag bepaalden. Klein liep met schijnbare eenvoud weg van zijn concurrenten; halverwege had hij al ruim drie minuten, maar het zouden er uiteindelijk zeven worden. Mol bleek van groep tegenstrevers het meest constant en pakte de tweede plaats; Mark Huisman, die Mol het grootste deel van het loopparcours krap op de hielen zat, werd op ruim een halve minuut derde.

Bij de vrouwen begon master Ada van Zwieten voortvarend aan de wedstrijd. Na het zwemmen nam zij al een riante voorsprong op haar concurrentes, maar verspeelde deze door bij Jacobswoude een verkeerde afslag te nemen. Toen zij een vijftal minuten later zich weer terug meldde op het juiste parcours was niet alleen Carla van Rooijen haar voorbij gesneld, maar ook de Duitse masters-atlete Andrea Sicking (die naar later bleek ook wat omgereden te hebben) had het gat weten te dichten. Vlak na Sicking wisselde de Bodegraafse triathlonpioniere, maar lopend bleek de Duitse echter een maatje te groot, als gevolg waarvan Van Zwieten het podium als derde afrondde. De Bodegraafse vond Leiderdorp echter wel dusdanig succesvol (ze was al enige tijd aan het experimenteren met haar zadelpen) om definitief te zijn voor haar deelname in Almere.

 UITSLAGEN TRIATHLON LEIDERDORP 
MANNEN

-----------------------------
1 Corné Klein 4.04.44
2 Anton Mol 4.11.27
3 Mark Huisman 4.12.04
4 Carlo vd Bergh 4.14.09
5 Jaco van Buren 4.17.00
6 Frans van Heteren 4.22.56 H40
7 Marc Riemens 4.25.44
8 Herman Stelling 4.26.52
9 Richard de Boer 4.28.18 H40
10 Leon vd Wilde 4.28.41
VROUWEN ----------------------------
1 Carla van Rooijen 4.45.46
2 Andrea Sicking GER 5.01.43 D40
3 Ada van Zwieten 5.08.12 D40
4 Carin vd Dries 5.21.06

Bronnen / Links:
Triathlonvereniging Leiden