Yvonne van Vlerken zet zegereeks door in Karlsfeld

KARLSFELD (GER) – Drie weken na haar fenomenale winst in Roth deed Yvonne van Vlerken weer van zich spreken. In de OD-triathlon in het Zuid-Duitse Karlsfeld pakte ze de overwinning met een ruime marge. Bij de heren ging de winst naar Harald Funk, op drie minuten gevolgd door Thomas Vonach, de Oostenrijkse vriend van Van Vlerken.

Voor haar gevoel was ze absoluut niet in vorm, deels vanwege heimwee, en deels ook nog als gevolg van haar sterke optreden in Roth. Voor haar gevoel zwom ze goed, en fietste ze vervolgens soepel met een gemiddelde van 38 km/uur naar de kop. Het lopen daarentegen werd een zware opgave. Van Vlerken hoefde echter geen concurrentie te vrezen; ondanks haar eigen gevoel zette ze evengoed de snelste looptijd neer. Heike Priess kwam acht minuten later op de tweede plaats binnen.

De komende weken staan voor Van Vlerken in het teken van de voorbereidingen op de Ironman 70.3 van Antwerpen. Op
5 augustus zal ij daar haar titel verdedigen.

 UITSLAGEN
 TRIATHLON KARLSFELD (GER)

MANNEN
—————————
1 Harald Funk GER 2:07:17
2 Thomas J. Vonach AUT 2:10:24
3 Andreas Hechler GER 2:12:17
4 Steffen Sachs GER 2:13:16
5 Marc Simonis GER 2:14:20

VROUWEN ————————–
1 Yvonne van Vlerken 2:20:44
2 Heike Priess GER 2:28:33
3 Beate Kleindienst GER 2:30:20
4 Nicole Vonach AUT 2:30:55
5 Claudia Bregulla GER 2:34:15


Bronnen / Links:
Yvonne van Vlerken
Karlsfelder Triathlon