Scheltinga en Jongstra prolongeren titels Kromme Rijn Triathlon

UTRECHT – Diederik Scheltinga en Sione Jongstra gingen zaterdag op herhaling tijdens de derde Kromme Rijn Triathlon. Beiden wisten in een aantrekkelijke wedstrijd hun titel van vorig jaar te prolongeren. Voor Scheltinga betekende dit dat hij zich tevens Nederlands Studentenkampioen mag noemen. Die titel ging bij de dames naar Marjolein Ros.

Foto: Sione Jongstra’s overwinning smaakt naar meer (foto: Harry Boerma)

Snelle zwemmers Herman Stelling en Martijn Keijsers openden het bal in het Kromme Rijn zwembad. Na de wissel waren het Evert Scheltinga, de jongste van de twee snelle broers, en Cesar Beilo die resoluut de kop namen. In een bocht kwam Scheltinga vervolgens ongelukkig ten val. Ook Diederik Scheltinga was inmiddels door het veld heen op komen zetten en stopte even om te kijken hoe het met zijn gevallen broer ging. Pas toen hij zag dat die geen schade had zijn ze allebei doorgereden. De drie bleven tijdens de rest van het fietsonderdeel bij elkaar in de buurt. De jarige Diederik liep vervolgens vastberaden naar de zege, waarmee hij zichzelf dus een mooi kado gaf. Beilo werd knap tweede, voor Evert Scheltinga, die de pijn verbeet en niet wenste op te geven. Achtervolger Keijsers was de eerste Hellas-atleet die over de streep kwam en verlengde daarmee zijn seizoensabonnement op vierde plaatsen. De eerste drie heren mochten nogmaals op het podium plaatsnemen toen de medailles voor het studentenkampioenschap werden uitgereikt.

Bij de dames speelden de studenten geen rol van betekenis in het algemeen klassement. Sione Jongstra maakte er, zoals wel vaker, een one-woman show van. Ze zwom met de betere
MANNEN
mee, handhaafde zich met fietsen moeiteloos en liet met lopen zien dat ook na een zware trainingsweek het tempo hoog kan blijven. Jongstra gaat in aanloop naar haar debuut op Hawaii binnenkort naar de Alpen om op de beroemde Alpe d’Huez te strijden op de triathlon over de midden afstand. Daarna neemt ze nog deel aan de IM 70.3 serie in Monaco, om vervolgens naar Hawaii af te reizen.

 UITSLAGEN TRIATHLON UTRECHT 
MANNEN
-------------------------- 1 Diederik Scheltinga 1.01.41
2 Cesar Beilo 1.01.59
3 Evert Scheltinga 1.02.09
4 Martijn Keijsers 1.03.12
5 Herman Stelling 1.03.58
6 Jorrit Meijer 1.04.19
7 Gerrit Heusinkveld 1.04.25
8 Han Wolsing 1.04.33 H40
9 Dennis Broer 1.04.52
10 Bart van der Wal 1.05.48 VROUWEN ------------------------- 1 Sione Jongstra 1.07.26
2 Margriet Uil 1.12.21 D40
3 Ruth van der Meijden 1.12.27
4 Esther Buurman 1.13.36
5 Femke Visser 1.13.43
6 Marjolein Ros 1.15.39
7 Cindy Dierikx 1.17.35
8 Berteke de Jong 1.17.45
9 Rebecca Eisinger 1.17.47
10 Carin Ceelaert 1.19.14

Bronnen / Links:
Martijn Keijsers
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Kromme Rijn Triathlon, Utrecht