Eva Janssen wint in Echternach

ECHTERNACH (LUX) – Eva Janssen baarde zondag opzien met haar zege in de prestigieuze triathlon van Echternach. Na haar winst in Zundert is dit de tweede grote overwinning voor de Hilversumse atlete, die achter Birgit Berk en Lisa Mensink derde werd op het NK in Stein. Janssen was op het heuvels van Luxemburg liefst vijf minuten sneller dan de Belgische kampioene Jessica Mayon. Bij de
MANNEN
waren er opvallende prestaties van Chris Brands en Erik-Simon Strijk.

De wedstrijd in Echternach was ook onderdeel van het Nederlands-Belgische Hi-Group Top Junioren Circuit. Bij de jongens kwamen drie Luxemburgers samen met Tim Dullaart als eerste uit het water, op tien seconden gevolgd door Niels Strijk. Dullaart trok op de fiets samen met de Luxemburger Yannick Lieners hard van leer, en beiden begonnen met een ruime minuut voorsprong aan het lopen, waarin de Luxemburger het snelste bleek. Norman Lacourt (BEL) completeerde het podium.

Bij de meisjes bleven de Nederlandse meiden de wedstrijden domineren. Ondanks de afwezigheid van Annika Fangmann en Anouk Caelers (blessure) was het toch weer een vol Nederlands podium. Dat de ongenaakbare Maaike Caelers de eerste plaats pakte en Sarissa de Vries de tweede was nog verwacht, maar Ashley Schouwenaar liet als D14, met een verassende derde plek zien dit jaar elke wedstrijd een beetje sterker te worden.

 UITSLAGEN
 TRIATHLON ECHTERNACH (LUX)

MANNEN
————————–
1 Petr Bures CZE 1.54.07
2 Cyril Vienot FRA 1.55.02
3 Christoph Bergmann GER 1.55.26
4 Cedric Oesterle FRA 1.58.23
5 Chris Brands 1.59.07
6 Erik-Simon Strijk 1.59.36

VROUWEN ————————-
1 Eva Janssen 2.10.29
2 Jessica Mayon BEL 2.15.27
3 Renate Forstner GER 2.17.09


Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Peter Scheres, Bondscoach Junioren