Europees Ironman-kampioenschap in Frankfurt vooral Duits onderonsje

FRANKFURT (GER) – Komende zondag wordt in Frankfurt voor de tweede keer gestreden om het (officieuze) Europees Kampioenschap Ironman. De wedstrijd kent een sterk startveld, zij het dat zowel bij de dames als de heren de top wel erg zwart-geel-rood gekleurd is en je je serieus de vraag kan stellen in hoeverre het etiket ‘EK’ wel van toepassing is. In totaal staan er 18 Nederlanders aan de start, waarvan Jan Bos, Wim Korving en Mathijm Wassink. Heleen bij de Vaate, vorig jaar zevende in het vrouwenveld, is er dit jaar niet bij.

Bij de
MANNEN
zullen de winnaars van vorig jaar, Cameron Brown en Andrea Brede, hun titels komen verdedigen. Met name Brown zal het lastig krijgen, aangezien niet alleen de gehele top-vijf van vorig jaar zijn opwachting maakt, maar ook oud-IMH-winnaars Normann Stadler en Faris Al-Sultan. Het lijstje met favorieten wordt nog verder aangevuld met atleten als Lothar Leder, Hektor Llanos en IM-veelvraat Petr Vabrousek. Bij de dames zal Andrea Brede naar verwachting met name tegenspel krijgen van Nina Eggert en Nicole Leder.

In het kielzog van de verhevigde heksendopingjacht in de wielrennerij is in de Ironman Germany ook nadrukkelijk aandacht voor dit onderwerp. Onder de noemer ‘Iron Transparency’ hebben alle pro-atleten vooraf een anti-dopingverklaring moeten ondertekenen om überhaupt te mogen starten.

Bronnen / Links:
Ironman Germany