EK’s toegewezen aan Ameland en Holten

KOPENHAGEN (DEN) – De European Triathlon Union (ETU) heeft dondermiddag op haar congres in Kopenhagen het Europees Kampioenschap Triathlon op de Olympische afstand 2009 toegewezen aan de triathlon van Holten. En de Tri-Ambla off-road triathlon heeft voor 2008 het EK Off-road Triathlon toegewezen gekregen. “Samen met met het WK over de Lange Afstand, dat in 2008 in Almere plaatsvindt, hebben we nu een mooie serie internationale topevenementen naar Nederland gehaald”, aldus een opgetogen NTB-voorzitter Henk van Lint vanuit Kopenhagen.

Van Lint en NTB-bestuurslid Rob Barel kregen tijdens de vergadering gelegenheid het bid van Ameland toe te lichten en de organisatie van Holten had zelfs een eigen delegatie afgevaardigd om de ETU te overtuigen van de kandidatuur van haar evenement. De kwaliteit van de presentaties en de ingediende bidboeken waren blijkbaar van dien aard, dat de toekenning nog tijdens de vergadering bevestigd werd.

Voorzitter Martin Pieters van de organiserende stichting en burgemeester Koelewijn van de gemeente Rijssen-Holten, die donderdag een presentatie hadden gegeven om de kandidatuur voor het Europees Kampioenschap te ondersteunen, zijn opgetogen dat de missie is geslaagd. “Toen we vorige week werden uitgenodigd om een presentatie te geven begrepen we dat onze kansen behoorlijk waren, maar je moet het dan nog wel waar maken” aldus Pieters. “Het is een duidelijke waardering van het werk van onze vrijwilligers in de afgelopen jaren en wij zijn overtuigd van een succesvol kampioenschap in 2009″.

De toewijzing aan Holten houdt wel in dat het zwemonderdeel niet in de Schipbeek kan worden afgewerkt. Er zijn vergevorderde besprekingen om gebruik te maken van de Domelaar tussen Markelo en Holten. Het Europees Kampioenschap zal eind juni/begin juli 2009 plaatsvinden.

Bronnen / Links:
Hendri Markvoort
Triathlon Holten
Tri-Ambla off-road triathlon Ameland
Nederlandse Triathlon Bond