Visueel gehandicapte deelnemer aan de Kromme Rijn Triathlon

UTRECHT – Aan de tweede editie van de Kromme Rijn Triathlon in Utrecht zal zaterdag 15 juli een bijzondere atleet deelnemen, te weten de visueel gehandicapte Arnold Polderman. Polderman is in de tandemrace-wereld geen onbekende. Met de tandem heeft hij tweemaal de Tour de France gewonnen. Ook is hij een keer Europees kampioen geworden en is vorig jaar Nederlands Kampioen op de tijdrit en de weg geworden. En ook het lopen is Arnold niet vreemd, al achttien maal liep hij een marathon, waarvan een zilveren plak op het WK zijn beste prestatie is.

Nu heeft Polderman zijn interessegebied uitgebreid en doet mee aan zijn eerste triathlon. Zijn uiteindelijke doel is om een hele triathlon te volbrengen. Polderman zal alle onderdelen afleggen met zijn begeleider Bianca Nijhof, van de organiserende triathlonvereniging Hellas uit Utrecht. Zij zal hem door het technische fietsparcours loodsen, en ook tijdens het zwemmen en het lopen begeleiden.

Inschrijven voor deze achtste triathlon is niet meer mogelijk; met ruim 200 deelnemers zit de wedstrijd inmiddels vol. De wedstrijd start zaterdag om 9 uur vanaf zwembad Krommerijn in Utrecht.

Bronnen / Links:
Karlijn Moll
Kromme Rijn Triathlon, Utrecht