Martin Pet stopt met wedstrijdsport

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor Martin Pet betekende het NK in Stein het einde van zijn carriere als wedstrijdatleet. De 25-jarige Alphenaar zal voortaan bij triathlons alleen nog als toeschouwer, of een enkele keer als recreant, te bewonderen zijn. Vanaf nu gaat hij zich richten op zijn baan als gezondheidsmanager en zijn passie sportpsychologie. Met de studies bewegingswetenschappen en psychologie op zak en de praktische kennis uit de sport wil hij (jonge) sporters mentaal trainen en begeleiden om ze te helpen een stapje hogerop te laten komen.

Pet deed in 1994 zijn eerste triathlon en heeft vanaf 1999 aan alle elite-triathlons in Nederland deelgenomen. Bij alle wedstrijden kwam hij voorin uit het water, al moest hij daarna bij het fietsen veelal zijn meerdere erkennen in zijn concurrenten. Nadat hij de afgelopen vier jaar veelvuldig met blessures te kampen heeft gehad - met name zijn knieën en scheenbenen - is het nu tijd om voor zijn maatschappelijke carriere te gaan. Hiervoor past de vijftien á twintig uur sporten die bij een wedstrijdatleet horen niet bij.

Bronnen / Links:
Website Martin Pet

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.