NTB maakt NK’s voor komende drie jaar bekend

ALMERE – Naar aanleiding van de dit jaar ingestelde bidprocedure heeft de NTB zaterdagavond tijdens de bekend gemaakt aan welke organisaties de Nederlandse Kampioenschappen voor de Olympische Afstand en Lange Afstand voor de jaren 2007, 2008 en 2009 zijn toegewezen.

Stein heeft voor 2008 het NK Lange Afstand voor 2008 toegewezen gekregen. Voor 2007 was deze al eerder toegewezen aan de Holland Triathlon van Almere die daarnaast ook het NK Lange Afstand voor 2009 heeft toegewezen gekregen. In 2008 organiseert Almere het WK op de Lange Afstand.

Stein heeft bovendien het NK over de Olympische Afstand in de komende twee jaar toegewezen gekregen. Holten doet momenteel een poging om het EK Olympische Afstand 2009 bij de ETU binnen te halen. Mocht dat helaas niet lukken dan overweegt Holten alsnog een bid uit te brengen voor het NK Olympische Afstand 2009.

Het NK Midden Afstand gaat in 2007 wederom naar Nieuwkoop, het NK Jeugd en Junioren 2007 naar Oud-Gastel en de NK’s Wintertriathlon 2007 en 2008 naar Assen. De NTB voert momenteel nog overleg met de organisaties van Tri-Ambla (Ameland) en Beach Challenge voor de NK’s Off Road voor de drie komende jaren.

Voor de overige NK’s tot en met 2009 zijn geen bids binnengekomen, geïnteresseerde organisaties kunnen zich daarvoor melden bij de NTB. De exacte data van alle NK’s worden later nog bekend gemaakt.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond