Uitslag Fotowedstrijd deels herzien

Na de publicatie van de uitslag van de fotowedstrijd en het juryrapport kregen we een aantal reacties binnen op grond waarvan de jury de uitslag van de fotowedstrijd heeft moeten herzien. Het bleek namelijk dat de twee winnende Finishfoto’s allebei afkomstig waren van fotoservices bij wedstrijden en dus geen amateuropnamen zijn. De inzenders van de beide foto’s hadden die ingestuurd omdat ze het mooie foto’s vonden (en dat vond de jury uiteindelijk ook), zich niet realiserend dat de foto niet paste binnen de wedstrijdvoorwaarden. Toen dat duidelijk werd hebben zij zich allebei teruggetrokken.

Vervolgens moest de jury opnieuw aan het werk om een nieuwe winnaar in deze categorie aan te wijzen. Daarover waren we het gelukkig snel eens: ‘Sprint naar de finish’, ingezonden door Erik Theunissen. Een foto die je doet afvragen wie van de drie er uiteindelijk als eerste over de streep is gekomen. De foto ‘Bier bij de finish’ (ingezonden door Sebastiaan de Bont) werd vervolgens als tweede-plaatswinnaar aangewezen.

Bronnen / Links:
Rob Barel, Christie Brouwer, Hans Geerts