Rob Barel verkozen tot bestuurslid European Triathlon Union

LAUSANNE – Rob Barel is vrijdagavond bij het jaarlijkse congres van de European Triathlon Union (aan de vooravond van het EK triathlon over de Olympische Afstand) gekozen in het hoofdbestuur (Executive Board) van de ETU. De voormalig wereldkampioen en zevenvoudig Europees kampioen kreeg steun van 21 van de 29 landen. Barel is sinds vorig jaar bestuurslid van de Nederlandse Triathlon Bond, maar tegelijkertijd nog steeds actief triatleet. Zo doet Barel volgende week zaterdag opnieuw mee aan de zilveren jubileumeditie van de Holland Triathlon in Almere. Daar zal hij tal van oud-gedienden tegenkomen, die eerder wel gestopt zijn maar voor de gelegenheid weer gaan starten.

Het ETU-bestuur staat onder leiding van de Spaanse Marisol Casado. Het was al weer lange tijd geleden dat Nederland een vertegenwoordiger had in internationale besturen. Martin Pieterse, organisator van de triathlon in Holten, kandidaat voor de Technische Commissie van de ETU, kreeg uiteindelijk onvoldoende steun en werd niet verkozen.

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
European Triathlon Union