RTC’ers gaan waterfietsen voor slachtoffers in Azië

DEN HAAG – Overal in het land worden momenteel inzamelacties gehouden voor hulp aan de slachtoffers van de zeebeving in Zuidoost-Azië. Ook in de sportwereld worden diverse initiatieven ontplooid, en daarin meenden leden van de Haagse Duursport- en Triathlonvereniging RTC niet achter te mogen blijven. Zij hebben nu het plan opgevat om met een waterfietstocht sponsorgelden binnen te halen.

Michel Meerts en Cor ‘s-Gravemade hebben zijn er in het verleden met hun Seacycle waterfiets (zie foto) al vaker op uit getrokken. Meest in het oog springende wapenfeiten zijn tot op heden de IJsselmeer-ronde en de Elfstedentocht op de waterfiets. In het kader van de actie voor Azië gaan ze nu proberen in 10 uur tijd zoveel mogelijk kilometers te maken. Dit gaan zij doen op zondag 16 januari aanstaande op de Vliet tussen Leidschendam en Rotterdam.

Bronnen / Links:
Cor ‘s Gravemade, Michel Meerts
Duursport- en Triathlonvereniging RTC, Den Haag