Goede tijden, slechte tijden bij de Kwart van Bodegraven

BODEGRAVEN – Voor Paul ten Brink braken vandaag in Bodegraven weer goede tijden aan. Na een periode van blessureleed wist hij vandaag zijn thuiswedstrijd weer winnend af te sluiten. Al was het maar net, want tijdens het lopen was teamgenoot en grootste concurrent Robert van der Werff aan een gestage opmars bezig. Bij het ingaan van de laatste ronde had Van der Werff het gat met Ten Brink gedicht tot op vijftien seconden. Ten Brink moest alle zeilen bijzetten om Van der Werff voor te blijven, hetgeen hem tot zijn eigen grote vreugde ook (net) lukte. Bij de vrouwen was het Riikka Kelja die op grote voorsprong van de concurrentie finishte.

De wedstrijd in Bodegraven werd verder nog gekenmerkt door een onfortuinlijk incident bij het begin van het fietsonderdeel. Op een zeer smal weggedeelte in het aanloopstuk van het parcours bij Tempel ontstond vlak voordat daar de eerste fietsers doorkwamen een auto-opstopping, die vervolgens hard aangroeide omdat ook de Boskoopse “Kikkerrit” – een oldtimer rally – veel vroeger startte dan was afgesproken. De wedstrijdjury probeerde nog uit alle macht een smalle vrije doorgang voor de fietsers te creëren tussen de auto’s door, maar het ongeduld van meerdere automobilisten maakte dat soms onmogelijk. De horde fietsers moest zich door de vaststaande autobrij heen wurmen, waarna de wedstrijd pas echt kon beginnen.

Ook in de staart van de wedstrijd was er nog klein leed voor Jan Kalden. De gehandicapte Houtenaar volgde in het aanloopstuk een groepje toerfietsers en raakte zo het spoor van het triathlonparcours bijster. Na een omweg van enkele kilometers wist hij de weg naar het parcours terug te vinden, om daarna zijn weg te vervolgen. Onder applaus van het nog aanwezige publiek en onder het oog van een NCRV-camera finishte Kalden uiteindelijk moe maar voldaan als laatste in de Kwart van Bodegraven.

 UITSLAGEN
 TRIATHLON BODEGRAVEN

MANNEN
————————
1 Paul ten Brink 1.50.24
2 Robert van der Werff 1.50.26
3 Jurgen Claassen 1.51.26
4 Dave Rost 1.52.31
5 Bas Borreman 1.53.12
6 Anton Mol 1.55.15
7 Aron van Ammers 1.55.53
8 Jaco van Buren 1.56.11
9 Bart Oostwouder 1.56.30
10 Dave Ewalts 1.57.43

VROUWEN ———————–
1 Riikka Kelja 2.06.44
2 Esther Buurman 2.15.11
3 Trudy Rotteveel 2.15.34
4 Irene Kinnegim 2.17.49
5 Jolanda Muusse 2.24.21
6 Hester v Griethuizen 2.24.34
7 Carina Speksnijder 2.28.57
8 Maaike Krimpenfort 2.32.24


Bronnen / Links:
Triathlon Bodegraven