Tri-Ambla verloot hotelverblijf onder snelle inschrijvers

AMELAND – Tri-Ambla, de off-road triathlon op Ameland, heeft onlangs in het Golden Tulip Hotel Noordsee een hoofdsponsor gevonden. Door de verbintenis met het Golden Tulip Hotel Noordsee heeft de wedstrijd als subtitel meegekregen “The Noordsee Challenge”, een passende naam voor een topwedstrijd op een toplocatie. “De uitstraling van het evenement past bij het natuurlijke karakter van het eiland, een omgeving waarin ons hotel een uitermate geschikt verblijf kan bieden”, aldus directeur Chris Westers.

Na de succesvolle try-out vorig jaar zal het evenement van zondag 14 september aanstaande ruimte bieden aan maximaal 200 deelnemers. Onder de snelste 100 inschrijvers verloot de organisatie een gratis weekendverblijf voor twee personen in het Golden Tulip Hotel Noordsee. De start is om 12.30 uur bij de veerdam van Nes. Deze starttijd en -locatie biedt ruimschoots de gelegenheid aan deelnemers om ‘s ochtends naar Ameland te komen, deel te nemen en na afloop weer het veer terug naar Holwerd te nemen. Uiteraard is het natuurlijk ook mogelijk om de wedstrijd te combineren met een kort verblijf op Ameland.

Eerder werd al bekend dat Tri-Ambla een samenwerking is aangegaan met XTERRA Netherlands, de off-road triathlon van Den Haag die dit jaar plaatsvindt op 23 augustus. Onlangs zijn enkele bestuursleden van XTERRA-NL een weekend op bezoek geweest op Ameland om de onderlinge samenwerking verder te bespreken. Daarbij werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om het parcours van Tri-Ambla eens te verkennen. Ondanks dat zij als kustbewoners ook wel iets gewend zijn qua natuurschoon, gaven zij aan dat de Tri-Ambla over fantastisch terrein voert.

Bronnen / Links:
Gerard Metz
Tri-Ambla, The Noordsee Challenge