Vijf Nederlandse triatleten naar WK triathlon in Cancun

De afgelopen week zijn vijf Nederlandse triatleten vertrokken naar Curacao om zich daar enkele dagen voor te bereiden op het WK over de Olympische Afstand, dat volgende week (5-10 november) in het Mexicaanse Cancun plaats zal vinden.

Bij de  MANNEN maakt Nederland gebruik van een wildcard die toegewezen is. Op basis van de World Ranking zou geen enkele Nederlander recht hebben op een startplaats. Dennis Looze zal op basis van de wildcard deelnemen aan het WK.
Bij de vrouwen staan Wieke Hoogzaad en Ingrid van Lubek voldoende geklasseerd voor een WK-plaats. Hoogzaad is echter al het gehele jaar geblesseerd. Van Lubek heeft een tegenvallend seizoen achter de rug, maar zij staat bekend om haar incidentele onverwachte uitschieters op grote wedstrijden. Op basis daarvan is zij alsnog afgevaardigd door de NTB.

In Cancun wordt ook het WK voor neo-senioren (tot 23 jaar) gehouden. Voor deze wedstrijd is Sander Berk ingeschreven. En tot slot bij de junioren heeft Nederland in de zusjes Tanya en Europees kampioene Wendy de Boer twee sterke ijzers in het vuur. Voor beide dames wordt een top-10-klassering en misschien zelfs wel een medaille haalbaar geacht.

Bronnen/Links:
Nederlandse Triathlon Bond