Roth ontwijkt ramkoers Frankfurt (een beetje)

Er is een oplossing gevonden voor de datumproblemen tussen de kersverse Ironman Germany in Frankfurt en de Quelle Challenge Roth, de voormalige Ironman Europe. Nadat Frankfurt eerder dit jaar bekend maakte dat zij in 2003 niet anders konden dan hun wedstrijd op de tweede zondag in juli organiseren, lag deze organisatie op een ramkoers met Roth. Want deze datum was immers al veertien jaar de traditionele datum van Roth.

De organisatoren in Roth zagen zich – nadat pogingen om Frankfurt ertoe te bewegen van hun onzalige plan af te zien – gedwongen om te kijken naar andere mogelijkheden in overleg met de regionale overheden, media, VVV et cetera. Dat dit niet makkelijk was, blijkt ook wel uit de gevonden oplossing: 6 juli in plaats van 13 juli. Dit betekent dat er volgend jaar in twee opeenvolgende weekeinden twee grote Ironman-afstand triathlons in het zuidelijk deel van Duitsland gehouden worden. Omdat er dit jaar relatief weinig atleten waren die in beide wedstrijden startten, was deze keuze voor de Rother organisatoren acceptabel. Daarnaast biedt het voor de Duitse triathlon ook mogelijkheden, omdat er nu in een compacte tijdspanne twee topevenementen kunnen worden gepresenteerd. Roth is van de twee dus als eerste aan de beurt. Daarnaast heeft Roth nog een andere sterke troef in de strijd om de deelnemers, namelijk het Duits Kampioenschap, dat van 2003 t/m 2005 zal plaatsvinden in Roth.

Bronnen / Links:
3athlon e-zine