Armand van der Smissen en Cindy Brussé winnen Duathlon Maassluis

Armand van der Smissen en Cindy Brussé hebben vandaag de duathlon van Maassluis gewonnen. Voor Van der Smissen leek het een wedstrijd in een wedstrijd, aangezien hij al snel samen met Marcel Laros op kop lag. Gezamenlijk zetten zij de rest van het veld ver op achterstand en hoefden zij zich alleen met hun onderlinge strijd bezig te houden. En die gaf volop spanning. Ook voor Brussé was het een overzichtelijke wedstrijd, met slechts twee concurrentes.

Meteen na de start lieten Van der Smissen en Laros de rest de hielen zien. Van der Smissen liep echter naar eigen zeggen niet zo lekker als twee weken geleden in Soesterberg, en moest daarom toestaan dat Laros in de openingsrun van
5 km een gaatje sloeg van zo’n 15 seconden. Eenmaal op de fiets wist VdS de aansluiting terug weer te maken, waarna hij gedecideerd over Laros heen ging en uiteindelijk na 20 km fietsen een kleine voorsprong van ruim 30 seconden pakte. In de tweede run was ook bij Laros de grote scherpte eraf, en hij kon daardoor het gat naar zijn concurrent niet echt meer verkleinen.
Achter hen tweeën werd hard gevochten voor de derde plaats. In de eerste run was Michel de Maat – voor het eerst sinds tien jaar weer actief in de combiduursport – de ‘best of the rest’, maar hij moest toezien dat hij tijdens het fietsen werd bijgehaald en terugzakte naar een zesde plaats. Gaandeweg werd duidelijk dat de derde plaats zou gaan naar organisator Rob van Zanten. George Eichhorn probeerde wel, maar Van Zanten fietste gewoon van hem weg. Tijdens de tweede run wist De Maat dankzij zijn enorme loopvermogen nog één concurrent terug te pakken en hij eindigde daarmee op een vijfde plaats.
Voor zowel Van der Smissen als Laros was de wedstrijd op de
2 km lange wielerbaan in Maassluis een laatste test op weg naar het WK Duathlon korte afstand, op 20 oktober in Alpharetta (Georgia, USA). Samen met kersverse wereldkampioen lange afstand Huub Maas en oud-mountainbiker Roger Smeets vormen zij een sterk team met goede kansen voor hoge klasseringen aldaar.

Bij de dames was de winst ruim voor Cindy Brussé, maar het was voor haar bij aanvang onzeker hoe een en ander zou verlopen. Niet alleen ontbrak in deze wedstrijd haar favoriete onderdeel – het zwemmen – maar ook waren haar twee concurrentes van huis uit fietsers. Tijdens het lopen wist zij een kleine minuut voorsprong te pakken. Tijdens het fietsen kon Rosalinde Meijer haar pas vrij laat bijhalen. Het gaatje van nog geen twintig seconden pakte Brussé lopend weer makkelijk terug.

 UITSLAGEN
 DUATHLON MAASSLUIS

MANNEN
————————
1 Armand van der Smissen 52.09
2 Marcel Laros 52.34
3 Rob van Zanten 57.15 H40
4 George Eichhorn 58.11 H40
5 Michel de Maat 58.57 H40
6 Leon van de Wilde 59.10
7 Peter Dullaart 59.24 H40
8 Vincent Trinthamer 59.49
9 Ernst Bovenkamp 60.23
10 Frans Dechering 60.48

VROUWEN ———————–
1 Cindy Brussé 66.08
2 Rosalinde Meijer 66.51
3 Suzanne Steens 72.33


Bronnen / Links:
Duathlon Maassluis