Wendy de Boer wordt Europees Kampioene bij de junioren

Wendy de Boer is vandaag in het Hongaarse Györ Europees Kampioene bij de junioren geworden. Zus Tanya werd negende. Bij de jongens won de Belg Peter Croes. Croes eindigde vorig jaar in Carlsbad nog als derde, maar mocht dus vandaag twee treden hoger plaatsnemen.
De Nederlandse junioren speelden geen rol van betekenis. Arjan Schilder uit Almere eindigde ergens in de middenmoot als vierendertigste; Youri Severin reed lek en maakte de wedstrijd niet uit.

Vanavond zijn nog de kwalificatieseries voor de heren senioren. In de eerste serie eindigde Huib Rost keurig als vierde achter Paul Amey (GBR) José Merchan (ESP) en Richard Stannard (GBR), en is dus zeker door naar de finale. Eric van der Linden werde 17e, André Laven 24e.
Nadat Rost was gefinished, werd hij tijdens het uitlopen aangevallen door een hond. Hij is direct naar een ziekenhuis gebracht en daar behandeld. Volgens teammanager Gerrino Mulder zal Rost de finale gewoon kunnen meedoen.

In de tweede kwalificatieserie was het de Portugees André Campos die de winst voor zich opeiste. Sander Berk werd 25e, Casper van den Burgh 31e. Daarmee zijn zij allebei afgevallen voor de finale op zaterdag.

Bronnen / Links:
EK Triathlon Györ (HUN)