Babijn en Joustra winnen triathlon Hellevoetsluis

Onder redelijke weers- en wateromstandigheden – beide van net boven de 20 graden – ging afgelopen zaterdag de triathlon van Hellevoetsluis voor haar 16e editie van start. Met een deelnemersveld van ruim 100 deelnemers op de Olympische afstand, circa 70 solo’s en 10 trio’s op de achtste was er sprake van een mooi deelnemersveld, ondanks de concurrentie van Stein in hetzelfde weekeinde. Wel zal de Hellevoetse organisatie volgend jaar zeker meer rekening houden met een dergelijke combinatie.

Bij de Olympische afstand kwam Ronnie Babijn uit Terneuzen voor de tweede keer op rij weer als overwinnaar uit de bus. Zijn eindtijd was mede door het winderige fietsparcours ruim
3 minuten langzamer dan vorig jaar. Desondanks had hij een voorsprong van een kleine vier minuten op nummer twee. Om de runners-up positie werd gestreden door Carlo van de Bergh en Michel van der Hoeven. Uiteindelijk was Van de Bergh zijn concurrent driekwart minuut voor. Opmerkelijk was wel het lopen van de Spanjaard Pablo Tejara-Cuesta, die na het eindigen van het fietsonderdeel op een plaats van rond de 35e plaats aan een opmerkelijke opmars begon. Met een 10km looptijd van even boven de 32 minuten eindigde hij uiteindelijk op de zesde plaats.

Het damesveld (slechts tien dames) had, met alle respect voor de wel aanwezige deelnemers, niet zo’n sterke bezetting. Dit bleek ook wel uit de eindtijd van de winnares, Annet Joustra, welke een kwartiertje hoger lag dan de winnares van vorig jaar (Riikka Kelja). De organisatie van Hellevoetsluis vond dit niet zo erg omdat nu het prijzengeld van de eerste dame terecht kwam bij een van die atletes die daar anders niet voor in aanmerking zou komen. Ook deze atletes trainen heel wat af om hun sport te beoefenen. Marleen Roks uit Wouw en Esther Buurman werden tweede en derde dame in Hellevoetsluis

Jeroen Korpershoek won met overmacht de wedstrijd van de achtste triathlon. Arie Blokland kwam als tweede over de meet, echter hij was vlak voor de finish (nog in derde positie) verkeerd gestuurd, waardoor hij ca 250 meter te weinig had gelopen. De jury was coulant voor hem – daar nummer vier in de wedstrijd ruim op achterstand lag en er sprake was van en verkeerde aanduiding door een parcoursbewaker – en liet hem in de uitslagenlijst uiteindelijk één seconde achter nummer twee Jerome de Vos eindigen.

 UITSLAGEN TRIATHLON HELLEVOETSLUIS 
MANNEN
 -----------------------
1 Ronnie Babijn 1.52.24
 2 Carlo v.d. Bergh 1.56.02
 3 Michel v.d. Hoeven 1.56.48
 4 Redmer Bultema 1.58.30
 5 Willy Bogers 1.58.50 H40
VROUWEN ----------------------
1 Annet Joustra 2.20.13
 2 Marleen Roks 2.22.08 D40
 3 Esther Buurman 2.23.10
 4 Terese van Lare 2.23.54 D50

Bronnen / Links:
Arnold Mastenbroek
Triathlon Hellevoetsluis