Holten maakt ruimte voor meer deelnemers

Enkele weken geleden werd de Stichting Triathlon Holten tijdens de inschrijfavond verrast door een enorme opkomst. Op aanraden van de organisatie heeft een groot aantal mensen zich tijdens deze inschrijfavond op de wachtlijst laten plaatsen. Voor een groot aantal mensen op de wachtlijst blijkt deelname nu toch mogelijk.

In de afgelopen weken heeft ‘Holten’ gezocht naar een oplossing voor het grote aantal mensen op de wachtlijst. Door het wegvallen van het NK – dat de afgelopen drie jaar in Holten plaatsvond, maar in 2002 aan Zundert is toegewezen – en een uitgekiend startschema is er tijd in het schema gevonden om twee nieuwe startgroepen toe te voegen. Eén extra startgroep op de achtste en één extra startgroep op de kwart voor de recreatieve triathlon is het resultaat.

Door uitbreiding met deze twee startgroepen is het voor een groot aantal mensen die nu nog op de wachtlijst staan mogelijk geworden om toch deel te nemen aan het grootste triathlon-evenement in Oost Nederland. De mensen die door deze maatregel alsnog kunnen deelnemen krijgen op korte termijn bericht. Evenals vorig jaar staan een aantal mensen ondanks deze maatregel nog op de wachtlijst.

Dat deze extra startgroepen een nog grotere druk op de organisatie leggen mag duidelijk zijn. Het aantal vrijwilligers, momenteel circa 700, dient dan ook te worden uitgebreid. In de komende periode zal via de bestaande organisatie gezocht worden naar extra vrijwilligers. Zaterdag 29 juni zullen meer dan 1000 deelnemers kunnen starten om hun triathlon te volbrengen. Op de site zal circa vier weken voor het evenement de actuele deelnemerslijst worden opgenomen.

Bronnen / Links:
Hendri Markvoort
Stichting Triathlon Holten