Armand van der Smissen wint combirace Egmond

Afgelopen weekeinde vond in Egmond aan Zee op zaterdag een strandrace op de ATB plaats en op zondag de bekende halve marathon van Egmond. Over beide evenementen werd een combinatieklassement opgemaakt. Armand van der Smissen uit Tilburg was dit weekeinde de snelste over beide evenement. Hij hield zijn grote Nederlandse concurrent op de duathlon Huub Maas en meervoudig Europees en Wereldkampioen op de triathlon Rob Barel achter zich. Huib Rost, lid van de nationale Olympische Afstand triathlonselectie werd vierde. Bij de dames was Marijke Zeekant de sterkste voor Jeannette van Dalen-Tolhoek.

Op zaterdag won Jan Weevers de race voor Bart Brentjes. Barel werd achtste overall en pakte hiermee een voorsprong van 2.21 minuut op van der Smissen – die 14e werd – en ruim
3 minuten op Huib Rost en Huub Maas. Tijdens de halve marathon werd van der Smissen 23e overall in een tijd van 1.07.30. Dit was ruim voldoende om de koppositie van Barel over te nemen.

Woensdag vertrekt van der Smissen met de nationale duathlon- en triathlonploeg voor 17 dagen naar Zuid-Afrika.

Bronnen / Links:
Armand van der Smissen