‘Almere’ gaat weer terug naar Haven

Na acht jaar zal de Holland Triathlon weer terugkeren in Almere Haven. Dit was de belangrijkste uitkomst van de discussie die het bestuur van de Stichting Holland Triathlon in de afgelopen periode heeft gevoerd met deelnemers. Op 31 augustus zullen bij de 22e editie van de Holland Triathlon de start, wissels en finish in en bij de havenkom aan de Sluiskade gelegen zijn. Momenteel vindt er nog overleg plaats met de diverse instanties, die over het beheer van Almere Haven gaan. Er zijn echter geen bezwaren te verwachten.

Het bestuur van de Stichting Holland Triathlon is van overtuigd dat de nieuwe locatie garant staat voor de mooiste wedstrijd uit de geschiedenis van de oudste triathlon van Europa. De haven van Almere Haven is vorig jaar volledig vernieuwd en het is nu de perfecte locatie voor de triathlon. Er zal gestart worden vanuit de havenkom waarna er één ronde gezwommen wordt richting de manege. Het zwemmen is daardoor uitstekend te volgen via de dijk. Het fietsen zal starten vanaf een nieuw parc-fermée aan de Deltastraat. Het fietsen gaat weer de polder in, maar er zullen nu geen twee maar drie rondes gereden worden, waarbij elke ronde weer het finishgebied in de haven passeert. Het loopparcours is nog niet vastgesteld, maar duidelijk is wel dat er meerdere passages door het finishgebied op de Sluiskade zullen komen.

Overigens blijft het inschrijfgeld voor Almere dit jaar gelijk aan vorig jaar: 100 Euro. Wel is het finisher T-shirt dit jaar daar weer gewoon bij inbegrepen. Het prijzengeld voor de Long Distance is opgetrokken naar 25.000 Euro met een hoofdprijs voor zowel de 1e dame als de 1e heer van 6.000 Euro.

De Olympic Distance wedstrijd in het Elite-circuit, welke plaatsvindt op vrijdagavond 30 augustus, zal als het mogelijk is om een snel en veilig parcours te vinden ook in Almere Haven worden gehouden. Eventueel kan deze ook in Almere Stad worden gehandhaafd.

Bronnen / Links:
Leo Muys
Stichting Holland Triathlon