Harry Potter zorgt voor politieboycot bij triathlon in VS

Geloof het of niet, maar waar gebeurd. De politie van Penryn in het Amerikaanse Pennsylvania heeft geweigerd om het verkeer te regelen tijdens de YMCA-triathlon, welke dit jaar zal plaatsvinden op 7 september. De reden: omdat de YMCA “hekserij promoot” door het voorlezen van Harry Potter-boeken aan kinderen.

De YMCA is in november begonnen met het voorlezen van de Harry Potter boeken in de naschoolse opvang van kinderen. Volgens de politiechef Robert Fichthorn was zijn achtkoppige team er unaniem voor om de twintigste editie van de YMCA-triathlon te boycotten. “Zolang wij er niks van zeggen, zullen dergelijke praktijken niet stoppen. Het is jammer dat het zo moet zijn, maar het zij zo.” In een brief aan de gemeente en de YMCA trok de politiechef de religieuze integriteit van de YMCA (nota bene zelf een christelijke organisatie van huis uit) in twijfel en vroeg zich af of zij wel handelen ‘volgens Gods wil’ door deze boeken te gebruiken.

Michael Carr, directeur van de YMCA, reageerde dat hij teleurgesteld is in de reactie van de politie, maar verwacht niet dat dit betekent dat de naar verwachting 600 triatleten geen wedstrijd zullen hebben. Waarschijnlijk zullen zij politie-assistentie uit een ander dorp moeten inhuren.

In de Usenet-nieuwsgroep rec.sport.triathlon was - zoals te verwachten - de reactie op dit bizarre nieuws niet mals. De middeleeuwse reactie van de politie van Penryn kon op geen enkele sympathie rekenen, integendeel.

Bronnen / Links:
Usenet: rec.sport.triathlon
Yahoo!News

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.