Rob Barel koninklijk onderscheiden

Op een feest dat op zaterdag 23 december voor Rob Barel werd gegeven ter ere van de 43e verjaardag en zijn afscheid van de toptriathlonsport, is Rob koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Het lintje werd uitgereikt door de burgemeester van Amerongen (Overberg, waar Barel woont, is gemeente Amerongen) en werd vergezeld door een persoonlijke brief van staatssecretaris Vliegenthart.

Omdat het na Sydney nog niet tot een officieel afscheid was gekomen, had zijn vrouw Cora samen met Christine de Wit en Bianca van Dijk in het grootste geheim een feest voorbereid. In het sportcentrum van Aart Stigter in Amerongen werd hij overdonderd door een ‘lang zal hij leven’ uit de kelen van zo’n honderd aanwezige (oud-)triatleten, sponsors en vooral veel familie.

Rob’s carrière is zonder meer imposant te noemen. Van de 261 wedstrijden waarin hij is gestart, heeft hij er maar liefst 120 winnend afgesloten. Hij was negenmaal Nederlands Kampioen en zevenmaal Europees Kampioen. Eenmaal werd hij wereldkampioen: in Nice (1994) bij het eerste Wereldkampioenschap over de Lange Afstand. Zijn laatste wedstrijd was de triathlon tijdens de Olympische Spelen in Sydney.

Bronnen / Links:
NTB
Kjerag