Arjen Kuper op herhaling in Assen

Arjen Kuper heeft vandaag zijn Nederlandse titel op de wintertriathlon geprolongeerd. Hij bleef sterke concurrenten als Floris-Jan Koole en Tiedo Tinga voor. Frank Heldoorn werd verrassend vierde.

Onder een aangenaam herfstzonnetje nam Floris-Jan Koole de leiding in de wedstrijd, op de voet gevolgd door Patrick Snijders en Arjen Kuper. Tiedo Tinga en Frank Heldoorn moesten ruim twee minuten prijsgeven. Bij het fietsen schudde Heldoorn de zaken weer flink door elkaar. Over de honderd kilometer wist hij zijn achterstand van ruim twee minuten om te zetten in een voorsprong van ruim drie minuten op Koole en zeven op Kuper.

De voorsprong die Frank Heldoorn had opgebouwd was echter niet voldoende om de betere schaatsers Kuper, Koole en Tinga van het lijf te houden. In tegenstelling tot veel eerdere edities – waar de volgorde na het fietsen vaak nauwelijks meer veranderde tijdens het schaatsen – was er dit maal zeker sprake van een spannend wedstrijdverloop op het ijs. Koole en vervolgens ook Kuper konden Heldoorn vrij gemakkelijk achterhalen. Zelfs Tiedo Tinga, die na het fietsen maar liefst tien minuten achterstand op Heldoorn had, wist het gat nog te overbruggen en om te zetten in een kleine voorsprong.
Arjen Kuper bleek vervolgens op de smalle ijzers ook een maatje te groot voor Koole, en gleed daarmee naar zijn tweede Nederlandse titel op de wintertriathlon.

Bij de vrouwen was er – zoals vooraf al verwacht – geen strijd. Slechts twee vrouwen verschenen aan de start. Geurie Vastenburg had geen enkele serieuze concurrentie en moest zich in de wedstrijd meten met de
MANNEN
. Uiteindelijk hoefde zij slechts zeventien heren voor te laten gaan. Weliswaar leverde haar finish haar de Nederlandse titel op, doch deze heeft in de volledige afwezigheid van enige concurrentie nauwelijks enige glans.

 UITSLAGEN
 WINTERTRIATHLON ASSEN

MANNEN
————————
1 Arjen Kuper 5:26:19
2 Floris Jan Koole 5:30:46
3 Tiedo Tinga 5:32:46
4 Frank Heldoorn 5:33:07
5 Harco Schaafsma 5:35:54
6 Mart Moraal 5:49:00
7 Arnoud Voost 5:51:08
8 Kurt v.d. Nes 5:51:49
9 Guido Gosselink 5:53:01
10 Rob van Zanten 5:54:14

VROUWEN ———————–
1 Geurie Vastenburg 6:10:34
2 Minke Oord 7:47:55


Bronnen / Links:
Website NTB-afdeling Oost
Wintertriathlon Assen