Speedo trekt zich terug uit de triathlonsport

Speedo, de Engelse fabrikant van sportkleding en -materialen, heeft deze week bekend gemaakt dat zij zich volledig terug zal trekken uit de triathlonsport. Deze beslissing is volgens het persbericht genomen op zakelijke gronden. Zelfs de overwinning van de Canadese ‘Speedo-drager’ Simon Whitfield in Sydney heeft deze beslissing niet kunnen veranderen.

Ook de sponsoring aan diverse triathlonbonden en -federaties (waaronder de NTB) en aan individuele atleten zal met ingang van 1 januari aanstaande worden stopgezet. Tevens verdwijnt de gehele triathlon-productlijn uit het assortiment van Speedo.

Speedo Nederland had haar triathlonactiviteiten al enkele jaren op een laag pitje gezet. Speedo International voert dit beleid nu wereldwijd door.

Bronnen / Links:
NTB