Louis Delahaye stopt als bondscoach

Louis Delahaye vertrekt na
6 jaar (waarvan 2 jaar als juniorenbondscoach) aan het eind van dit jaar als bondscoach Olympische Afstand bij de Nederlandse Triathlon Bond.

Delahaye informeerde het NTB-bestuur en de Werkgroep Topsport al in juli over zijn besluit. De selectieleden zijn kort na de Olympische Spelen op de hoogte gesteld. Onder begeleiding van de Limburger bereidde de Sydneyselectie zich vanaf 1997 intensief voor op de uiteindelijk teleurstellend verlopen Olympische Spelen.

De toekomstplannen van Delahaye zijn nog niet duidelijk. “Ik ga de komende maanden bij de NTB nog wat zaken afronden en orienteer me tevens op mijn eigen toekomst.” Delahaye verdwijnt overigens niet uit de triathlonsport. Hij blijft betrokken bij enkele NTB-opleidingen en zal de komende jaren nog enkele triatleten blijven trainen.

Bronnen / Links:
NTB