Jürgen Zäck start niet op Kona

De kans dat de ‘kopman’ van de Duitse triathlonploeg voor Hawaii, Jürgen Zäck, op 14 oktober niet van start zal gaan bij de Ironman van Hawaii, is groot.

Zäck kwam afgelopen dinsdag tijdens een fietstraining in onzachte aanraking met een auto en liep daarbij een gebroken sleutelbeen op. Ondanks dat Zäck de World Triathlon Corporation nog niet officieel heeft laten weten dat hij niet van start gaat, is het uiterst onwaarschijnlijk dat hij zal starten.
Zäck hoopte op een sterke terugkeer in Kona; vorig jaar moest hij de wedstrijd laten schieten vanwege rugproblemen, en in 1998 finishte hij als 231e. Dat jaar had hij tijdens de wedstrijd ernstige problemen, maar wilde niet weten van uitstappen. De laatste keer dat Zäck schitterde in Kona was in 1997, toen hij tweede werd achter Thomas Hellriegel.

Bronnen / Links:
Triathon Digest