Huub Maas wint duathlon Gemert

In tegenstelling tot Nieuwkoop, waar het NK Triathlon Midden-Afstand door het stormweer moest worden afgelast, was het ondanks de harde wind in Gemert wel mogelijk om de vierde wedstrijd van het Timex Duathloncircuit af te werken.

De wedstrijd in Gemert kenmerkt zich door een schitterend indoor parc-fermée, binnen op de tennnisbanen van de grote sportschool “Fitland”. Ook de verzorging na de finish vond binnen plaats en dit was een gouden greep gezien de harde wind en soms stevige regenval.

Bij de
MANNEN
nam Armand van der Smissen, gevolgd door Huub Maas het iniatief in de eerste run, in eerste instantie gevolgd door Remko Grasman. Bij de wissel naar het fietsen werden Van der Smissen en Maas gevolgd door Nico Weerkamp en Miquel van Tongeren.
Tijdens het fietsen, waar het met zijwind erg lastig was stabiel op de fiets te blijven en met tegenwind het tempo snel 15 tot 20 km/uur langzamer was als met wind mee, slaagde Maas erin Van der Smissen van zich af te schudden. Weerkamp wist bij Van Tongeren weg te rijden en voegde zich na een kleine 25 km bij van der Smissen.

Maas wist zonder forceren zijn voorsprong in de laatste run te stabiliseren en liep daarmee naar een eindtijd van 1:40’15. Van der Smissen consolideerde de tweede plaats en Weerkamp de derde, al kwam Van Tongeren nog dichtbij. Arjen Kuper behoudt de leiding in het tussenklassement.

Bronnen / Links:
Armand van der Smissen