Uitslag Zuidwest Nederland zwemloop-circuit

In Zeeland is men al ruim tien jaar bezig om de triathlons in een circuit samen te vatten. Inmiddels is er naast dit triathloncircuit ook een zwemloop- en een duathloncircuit. Door opname van enkele wedstrijden van de Zuid-Hollandse eilanden, Noord-Brabant en de Belgische grensstreek is het gebied wat uitgebreid en heeft men de naam Zeeuwse vervangen door Zuid-West Nederland.

Het zwemloopcircuit 2000 is inmiddels afgewerkt. Remy Vasseur (H18, Vlissingen) werd eindwinnaar voor John Pfaff (H20, Woerden) en Arjen van Oord (H20, Middelburg) De winnaar van 1999, Johan van de Branden (H20, Steenbergen), was door een blessure niet in staat geweest maximaal te presteren maar won wel de slotwedstrijd in Hoogerheide.

Na dit circuit waren er lichamelijke problemen voor Remy. Het bleek dat hij overtraind was en na enkele weken rust heeft hij inmiddels zijn plaats in het peloton weer ingenomen. (met een 3e plaats in de opening van het juniorencircuit in Weert).

Bij de vrouwen heeft het circuit door het ineenschuiven de
3 wedstrijdenlengtes in één puntentelling een bizarre uitslag gekregen. De zusjes Claudia (D16) en Tamara (D20) Winnemuller uit Etten-Leur wonnen nu voor Chantal Kuyper (D14) uit Lage Zwaluwe. Alle drie namen ze deel aan de wedstrijden over 250m / 2500m.De snelste dames op de langere afstanden, Katja Botman (D16, Middelburg) en Mitzy Nieuwenhuyze (D20, Hellevoetssluis) vielen buiten de prijzen.

Bronnen / Links:
Bram van Lare