Nacht van DE triathlon

Op het moment dat ‘s werelds beste triatleten op Big Island aan de start staan voor de Ironman van Hawaii, vindt er dit jaar in Nederland weer de ‘Nacht van DE triathlon’ plaats. Dit keer net als vorig jaar in het Huis van de Sport in Nieuwegein, en wel in de avond / nacht van 12 op 13 oktober 2013. Het belooft ook dit jaar weer een feestelijk evenement te worden, met muziek, de uitreiking van de klassementsprijzen in de diverse NTB-circuits, een bijzondere triathlonveiling èn uiteraard als rode draad door de hele avond en nacht: de live-beelden van de Ironman World Championships van Kona, Hawaii.

De ‘Nacht van DE triathlon’ is een initiatief van Frank Heldoorn, en de laatste jaren wordt de Nacht al samen met Triathlon226 georganiseerd. Met ingang van 2013 heeft Frank Heldoorn het estafettestokje in zijn geheel aan Triathlon226 overgedragen. Het evenement wordt nu door Triathlon226 in nauwe samenwerking met de NTB georganiseerd. De NTB is niet alleen (opnieuw) gastheer van het evenement, maar zullen net als vorig jaar aan het eind van de middag de circuitprijzen worden uitgereikt van de diverse NTB-circuits, te weten het:

– Jeugd en Juniorencircuit
– X-Athlon crosscircuit
– Duathloncircuit
– Wintercircuit

Degenen die voor de circuitprijzen in aanmerking komen worden daar nog apart door het bondsbureau voor uitgenodigd.

Rond 16.00 uur zal de Nacht starten met de inloop, en vervolgens de de uitreiking van de circuitprijzen in het Huis van de Sport. Na afloop van de prijsuitreikingen zal er voor iedereen die heeft ingetekend voor het avond- en nachtprogramma van de ‘Nacht van DE triathlon’ een buffetmaaltijd worden geserveerd, waarna tussen zes en zeven uur de verbinding gelegd wordt met de live-stream van de Ironman van Hawaii en de avond verder voor een belangrijk deel in het teken staat van de moeder aller triathlons. Met natuurlijk Bas Diederen, Yvonne van Vlerken en Mirjam Weerd als onze belangrijkste troeven, maar ook de diverse andere Nederlandse starters zullen worden gevolgd!. Tussen de live-beelden door – die op gezette tijden ook van commentaar worden voorzien door triathlonspeaker Wim van den Broek – zullen ook andere beelden van het wedstrijdseizoen 2013 te zien zijn en zal er nog een bijzondere triathlonveiling worden gehouden. Over dit laatste onderdeel van de ‘Nacht’ volgt zeer binnenkort meer.

Ondanks dat de Ironman van Hawaii logischerwijs centraal staat bij deze ‘Nacht’, is iedereen die gek is van triathlon en duathlon – over welke afstand dan ook – van harte welkom. Deelname aan de ‘Nacht’ kost 20 euro. De prijswinnaars in de NTB-circuits krijgen
5 euro korting op dit inschrijfbedrag.

Vooraanmelding is noodzakelijk en kan uiterlijk via Triathlon226.nl tot en met dinsdag
8 oktober.

Aanmelden voor de Nacht van DE triathlon 2013 kan met dit inschrijfformulier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *