Stockholm laatste race in Europees deel WTS

STOCKHOLM (SWE) – De Zweedse hoofdstad Stockholm is de laatste stop in de Europese reeks van de World Triathlon Series. Met nog drie races te gaan, komt de climax van de WK-series steeds dichterbij. Rachel Klamer en Marco van der Stel zijn er dit weekend bij, op het vooraf als technisch en pittig omschreven parcours. Klamer staat momenteel achtste in de WK-stand.

Voordat het WTS-circus naar Noord-Amerika vertrekt voor de seizoensfinale, vindt in Stockholm de achtste van tien WK-races plaats. Na haar vijfde plek in Hamburg, vorige maand, staat Rachel Klamer er goed voor in de WK-stand. Met een paar concurrentes afwezig zijn er zaterdag zelfs kansen om met een nog betere uitgangspositie toe te werken naar de Grand Final, die in september in Chicago plaatsvindt. Eén van de afwezigen is klassementsleidster Gwen Jorgensen, die daarmee ruimte laat voor haar Amerikaanse landgenotes Katie Zaferes en Sarah True, vorig jaar winnares in Stockholm, om in te lopen in de strijd om de WK-titel.

Marco van der Stel heeft de WK-punten in Stockholm vooral nodig om zich te kwalificeren voor de Grand Final in Chicago. De atleet van het NTC staat momenteel op een bescheiden 66e plaats in de WK-ranking en is niet automatisch gekwalificeerd voor de Grand Final. Het parcours biedt in elk geval kansen voor Van der Stel, die als sterke zwemmer en fietser graag in een ontsnapping terecht wil komen. De smalle straten van Stockholm met kasseien en heuvels bieden daartoe een goede gelegenheid. Het Spaanse trio Javier Gomez, Mario Mola en Fernando Alarza weet zondag alle ogen op zich gericht. De Spanjaarden voeren de WK-ranglijst aan.