Run-Bike-Run Borne: Alexander Picard en Ann Schoot Uiterkamp

BORNE – Voor de duathlonspecialisten zijn er in de zomermaanden niet veel startgelegenheden. Alexander Picard uit wielerdorp Chaam prolongeerde vandaag in Borne zijn overwinning van vorig jaar. Dit keer rekende hij af met Maikel Zuijderhoudt en Pim de Kok. De spanning zat hem vooral bij de vrouwen, waar Ann Schoot Uiterkamp in de slotfase steeds vaker achterom keek om zich de aanstormende Fleur Baljet en Joyce Vrijenhoek van het lijf te houden. De fotofinish moest er aan te pas komen om de tweede en derde plaats te bepalen.

Bij de dames ontstond na de eerste run een kopgroep met Vrijenhoek, Schoot Uiterkamp en de pas negentienjarige Baljet. Tijdens het fietsen wist Schoot Uiterkamp 40 seconden voorsprong te nemen en reden Marina van Dijk en Eline Lute-Kuin terug naar voren. De finish was de spannendste van alle 25 edities. Schoot Uiterkamp wist net stand te houden op
3 seconden gevolgd door Baljet en Vrijenhoek die dezelfde tijd kregen toegewezen.

Bij de MANNEN nam Stein Posthuma meteen na de start afstand om 20 seconden voor Zuiderhoudt en 30 seconden voor een groepje met Picard, De Kok en Gerben Schreurs te wisselen. Picard reed naar de leiding en wist anderhalve minuut voorsprong te nemen op een groepje met Posthuma, Zuiderhoudt en de Kok. De overwinning voor de RTC-atleet kwam daarna niet meer in gevaar. Zuiderhoudt pakte zilver voor plaatselijke favoriet De Kok, die volgend weekend ook deelneemt aan het WK Lange Afstand in Zofingen. De meeste anderen atleten bereiden zich nu verder voor op het NK dat op 31 oktober in Assen wordt gehouden.

De Run-Bike-Run in Borne is een klassieker en beleefde dit jaar haar 25e editie. Net als andere jaren was de wedstrijd volledig volgeboekt en stonden in totaal ruim 600 deelnemers aan de start. Het goede weer en het talrijk opgekomen publiek deden de rest.
De wedstrijd was de zevende manche in het NTB-duathloncircuit. In het circuit heeft Picard met zijn overwinning zijn leidende positie versterkt. Bij de vrouwen kan Marina van Dijk de overwinning niet meer ontgaan.

 UITSLAGEN DUATHLON BORNE (7L - 30F - 6L) 

MANNEN
------------------------------ 
1 Alexander Picard 1.21.54
 2 Maikel Zuijderhoudt 1.22.30
 3 Pim de Kok 1.22.41
 4 Gerben Schreurs 1.24.25
 5 Jan-Roelf Heerssema 1.24.31
 6 Coen de Wit 1.24.41 
VROUWEN
 ----------------------------- 
1 Ann Schoot Uiterkamp 1.36.07
 2 Fleur Baljet 1.36.10
 3 Joyce Vrijenhoek 1.36.10

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
– Armand van der Smissen
Run Bike Run Borne