Nico Verkade en Maaike van Vliet pakken winst in Bodegraven

BODEGRAVEN – De najaarstriathlon van Bodegraven is vandaag gewonnen door Nico Verkade. De bollenkeurmeester uit Noordwijk dook als enige onder de twee uur en bleef de concurrentie ver voor. Spannende strijd bij de vrouwen waar Katja Schade in de slotfase nog heel dichtbij winnares Maaike van Vliet kwam.

Op de achtste triathlon ging de winst naar Pascal Valentijn. Na een dertiende zwemtijd wist hij tijdens het fietsen naar de eerste plaatst op te rukken die hij tijdens het lopen niet meer prijs gaf. Tweede werd Ramon Vleerlaag en derde Koen Hijman. Bij de vrouwen was Liane van Egmond veel te sterk voor de concurrentie. Ze maakte het verschil op haar beste onderdeel – het fietsen, waarbij ze maar liefst ruim
4 minuten winst boekte – op de nummer twee (Margreet van Marle) en drie (Gea Boschker). Oud-topper Ada van Zwieten kwam met een sterke tweede fietstijd net tekort voor het podium.

 UITSLAGEN TRIATHLON Bodegraven (Kwart triathlon)  
MANNEN
------------------------------
 1 Nico Verkade 1.59.36
 2 Mark de Haan 2.01.29
 3 Ron Noordergraaf 2.02.56
 4 Sjoerd Bakkum 2.03.59
 5 Wilfried Broer 2.04.51
 6 Walter van Leeuwen 2.06.02 
VROUWEN
 ----------------------------- 
1 Maaike van Vliet 2.30.44
 2 Katja Schade 2.30.56
 3 Aafke Smeets 2.33.18

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
– Foto: Jack Staalduinen
Najaarstriathlon Bodegraven