Maaike Caelers kiest voor Mako wetsuit

Maaike Caelers - ITU World Cup Mooloolaba 2013

Vanaf nu is het Franse innovatieve wetsuitmerk Mako ook verkrijgbaar in Nederland en België. Het merk is ontwikkeld door Jeremie Chapon en voormalig Frans toptriatlete Jessica Harrison, die in samenwerking met triatleten op verschillende niveaus wetsuits hebben ontwikkeld afgestemd op de behoeften van elke doelgroep. Dit heeft geleid tot een viertal wetsuits voor zowel MANNEN als vrouwen. Deze wetsuits zijn vanaf heden ook verkrijgbaar en Nederland en België en worden aan winkels gedistribueerd door Mako Sport Benelux
Eigenaar van het wetsuitmerk Jeremie Chapon was niet in staat een wetsuit te vinden dat bij hem paste: te breed, te fragiel en vooral niet flexibel. “De enige manier om dat wetsuit te vinden, was om het zelf te maken”. Mako onderscheidt zich met name van andere wetsuits door het gebruik van zeer soepel neopreen in schouders en armen waardoor bewegingsvrijheid enorm toeneemt. Dit geldt niet alleen voor het topmodel – de eXtreme – maar ook voor het instapmodel de X-perience.

Mako sponsort een aantal topatleten met producten. Deze atleten kozen bewust, zonder additionele vergoeding, voor het merk Mako om hun zwemprestaties tijdens wedstrijden te verbeteren. Een van deze atleten is Nicola Spirig die in 2012 Olympisch Kampioene werd in Londen. In Nederland zal Maaike Caelers vanaf 2015 haar wedstrijden in de wetsuits van MAKO gaan doen.

Bronnen / Links:
– Kjille Melis
– Mako Sport Benelux