GVAV viert zesde lustrum met derde Grunnman

Ter gelegenheid van haar twintigjarig bestaan in 2005 organiseerde GVAV Triathlon naast de Speedman een hele triathlon die de trotse naam Grunnman kreeg. Vijf jaar later deden ze het nog eens dunnetjes over, en dit jaar staat inmiddels alweer de derde editie van de Grunnman voor de deur.

De Grunnman is een klassieke hele triathlon, die gelijktijdig met de Groningse Speedman triathlon gehouden wordt op zondag 7 juni, op grotendeels hetzelfde parcours (al moet natuurlijk het fietsparcours niet tweemaal maar achtmaal worden afgelegd). De Grunnman is een evenement in de geest van de eerste hele triathlon ooit georganiseerd: gewoon starten en kijken wat je lichaam aankan. Swim, bike, run … and brag for the rest of your life. De Grunnman is nadrukkelijk geen wedstrijd, maar een triathlontoertocht. Natuurlijk is er een deelnemer die als eerste zal finishen, maar er is geen prijzengeld of zelfs maar een beker te winnen. De Grunnman doe je voor jezelf: iedereen is een winnaar. Natuurlijk is de Grunnman een individueel evenement. Stayeren is verboden.

De deelnemers aan de Grunnman gaan al om 6 uur ‘s ochtends van start, en kunnen finishen tot 20.00 uur. Er is plaats voor maximaal dertig deelnemers die niet per se lid hoeven te zijn van GVAV Triathlon. Deelnemers aan de Grunnman zijn zelf verantwoordelijk voor hun verzorging. Verzorging door begeleiders/coaches is toegestaan. De organisatie stelt hiervoor langs het fietsparcours een coachpost beschikbaar. Alleen op het loopparcours richt de organisatie een verzorgingspost in. Alle parcoursen zijn compact en bewegwijzerd. Tijdens het fietsonderdeel zijn geen verkeersregelaars aanwezig. Deelnemers zijn dan dus zelf verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid!

De Grunnman wordt mede mogelijk gemaakt door Runnersworld Groningen, de Runnersworld Speedman, GVAV Triathlon en Grunn Speciaalbier.

Bronnen / Links:
– Gerard Terwisscha van Scheltinga
– Grunnman Triathlon