Topatleten trekken naar Arabisch schiereiland voor miljoenenjacht

DUBAI (VAE) – Komend weekend zullen de ogen van de triathlonwereld met name gericht zijn op het Arabisch schiereiland. Vrijdag start daar een topveld in de Challenge Dubai. Niet alleen voor de stevige prijzenpot aldaar, maar evenzeer voor het prijzengeld dat is weggelegd voor de winnaars van de ‘Triple Crown Series’, ofwel de combi van de Challenge Dubai, de Challenge Oman en de Challenge Bahrein. De wedstrijd in Oman vindt later dit jaar plaats en die van Bahrein aan het eind van het seizoen op
5 december. Voor de man en vrouw die alle drie de wedstrijden weet te winnen, ligt elk een recordbedrag van 1 miljoen dollar klaar. Een niet onaanzienlijk lokkertje.

Javier Gomez heeft al kenbaar gemaakt trek te hebben in deze prijzenpot en daarmee de eerste million-dollar-triathlete te worden. Maar niet alleen hij aast op deze pot, zo ook andere kleppers als Michael Raelert, Ivan Rana, Luke McKenzie, Pete Jacobs, Tim Reed, Leon Griffin, Terenzo Bozzone en Brad Kahlefeldt. In Dubai staat in ieder geval een veld van 75 pro’s klaar om de eerste stap naar die eindprijs te zetten en ondertussen ook mee te eten van de prijzenpot van Dubai zelf, groot 300.000 dollar.

Het vrouwenveld is minstens zo imposant als bij de
MANNEN
, met als grootste kanshebster de regerend IM70.3 wereldkampioene Daniela Ryf. Maar ook Helle Frederiksen, de winnares van Challenge Bahrein vorig jaar, heeft haar ogen op de Triple Crown en komt vol zelfvertrouwen en goed voorbereid aan de start. Daarnaast staan nog diverse andere kanshebsters te trappelen, zoals Jodie Swallow, Meredith Kessler, Alicia Kaye en Heather Wurtele.

Zowel bij de
MANNEN
als de vrouwen geldt in deze drie Challenge wedstrijden een stayerafstand van liefst 20 meter, een afstand die vorig jaar in Bahrein al werd gehandhaafd.

Bronnen / Links:
– Challenge Dubai