Parcoursen Ironman Maastricht bekendgemaakt

Fietsparcours IM Maastricht 2015MAASTRICHT - Ironman heeft zondag de parcoursen van de inaugurele Ironman Maastricht bekend gemaakt. De wedstrijd belooft een interessante te worden, afgaande op de beoogde parcoursen. Het bevat alle ingrediënten voor een schitterende wedstrijd: technisch lastige stukken, landschappelijk schoon en interessante kijkplekken voor het publiek.

Dat begint al bij het zwemmen. Vanaf stadspark De Griend aan de oever van de Maas zwemt men eerst in één grote ronde onder de St. Servaasbrug (de oudste brug van Nederland) door naar het Gouvernementsgebouw, waar omheen gezwommen wordt. Daarna gaat men weer terug, stroomopwaarts terug onder de St. Servaasbrug en de Wilhelminabrug door om weer op De Griend terug te komen. Het fietsparcours gaat over twee ronden tegen de klok in langs Stein, Sittard, Geleen om vervolgens richting Valkenburg te koersen. Daarna worden de Cauberg en de Bemelerberg bedwongen en voert het parcours via St. Geertruid tot net boven Eijsden, waarna de Maas weer opgezocht wordt en men terug fietst langs De Griend. Van daaraf voert het loopparcours over drie ronden via de St. Servaasbrug, de Maasboulevard, het Jekerdal en de St. Pietersberg naar het historische stadscentrum met onder andere het Vrijthof en de Markt. Daar wordt ook de finish gesitueerd tegenover het stadhuis.

Naast de ervaring van de eerste Ironman op Nederlandse bodem zijn er in Maastricht straks op 2 augustus ook 50 slots voor Kona te verdienen zijn.

Bronnen / Links:
- Wouter Nelissen, L1
- Ironman Maastricht

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

5 reacties

 1. Kees - 25 februari 2015:

  En nu nog een aansprekende winnaar en “we” staan op de kaart. Vervolgens op jacht naar mooie tijden.

 2. Maarten van Kooij - 24 februari 2015:

  Fantastisch parcours. Op Amerikaanse fora wordt nog gesproken over een ‘pancake flat’ Dutch Ironman, maar dat zal snel voorbij zijn.

 3. Redactie - 24 februari 2015:

  In een paar comments onder dit artikel werd ongepast gereageerd door ongefundeerd op de man te spelen. Deze reacties zijn verwijderd, en de daarop ingaande reacties zijn (omdat ze vervolgens niet meer terzake doende waren) eveneens verwijderd.

 4. Klaas van Kesteren - 23 februari 2015:

  Wat een heerlijk parcours.
  [Reactie deels verwijderd - Red.]

 5. Jos Alberts - 23 februari 2015:

  http://www.l1.nl/video/parcours-ironman-maastricht-23-feb-2015