Parcoursen Ironman Maastricht bekendgemaakt

MAASTRICHT – Ironman heeft zondag de parcoursen van de inaugurele Ironman Maastricht bekend gemaakt. De wedstrijd belooft een interessante te worden, afgaande op de beoogde parcoursen. Het bevat alle ingrediënten voor een schitterende wedstrijd: technisch lastige stukken, landschappelijk schoon en interessante kijkplekken voor het publiek.

Dat begint al bij het zwemmen. Vanaf stadspark De Griend aan de oever van de Maas zwemt men eerst in één grote ronde onder de St. Servaasbrug (de oudste brug van Nederland) door naar het Gouvernementsgebouw, waar omheen gezwommen wordt. Daarna gaat men weer terug, stroomopwaarts terug onder de St. Servaasbrug en de Wilhelminabrug door om weer op De Griend terug te komen. Het fietsparcours gaat over twee ronden tegen de klok in langs Stein, Sittard, Geleen om vervolgens richting Valkenburg te koersen. Daarna worden de Cauberg en de Bemelerberg bedwongen en voert het parcours via St. Geertruid tot net boven Eijsden, waarna de Maas weer opgezocht wordt en men terug fietst langs De Griend. Van daaraf voert het loopparcours over drie ronden via de St. Servaasbrug, de Maasboulevard, het Jekerdal en de St. Pietersberg naar het historische stadscentrum met onder andere het Vrijthof en de Markt. Daar wordt ook de finish gesitueerd tegenover het stadhuis.

Naast de ervaring van de eerste Ironman op Nederlandse bodem zijn er in Maastricht straks op
2 augustus ook 50 slots voor Kona te verdienen zijn.

Bronnen / Links:
– Wouter Nelissen, L1
– Ironman Maastricht