Veel kanshebbers zondag voor het NK duathlon

Duathlon TilburgTILBURG – Komende zondag is Tilburg wederom het decor voor het NK Duathlon Sprint vanaf het complex van voetbalvereniging Sarto aan de Gilzerbaan in Tilburg. Negentig
MANNEN
en veertig vrouwen strijden er om de titels. Bij de
MANNEN
is er geen uitgesproken favoriet, hoewel Maikel Zuiderhoudt de meeste kans heeft de titel te pakken op gron van zijn sterke optreden bij het WK Duathlon. Andere kanshebbers zijn lokale favorieten Erik van der Heijden en Armand van der Smissen. Ook van Caimin Stevens wordt veel verwacht. Outsiders voor de titel bij de heren zijn: Maarten van Zeggeren, Roland Besselink, Gerben Scheurs, Thijs Wiggers, Merlijn Dekker (beide nog junioren), Michel van de Wall, Collin van Almkerk, Michiel Hulleman en Wardie van Wouw.

Bij de vrouwen zijn Pien Keulstra, Joyce Vrijenhoek en Lesley Smit de grootste kanshebsters voor de Nederlandse titel. Zij hebben op het WK Duathlon laten zien bij de top van de wereld te behoren. Keulstra werd afgelopen zondag ook al Nederlands kampioen triathlon over de sprintafstand bij de neosenioren. Andere kanshebsters zijn Sandra de Jonge (winnares van het nationaal duathloncircuit 2013), Eline Lute, Jony Heerink, Marina van Dijk, debutante Lotte Jacobs, Dieuwertje Poort (regionaal favoriete en tevens titelverdedigster) en de junioren Lindy van Anrooy en Kirsten Nuyes.

Het NK voor de vrouwen start om 12.00 uur en het NK voor de heren vind een half uur later plaats, om 12.30 uur.

Bronnen / Links:
– Pieter Cappon
– Duathlon Tilburg