Nieuws / Eredivisie Triathlon /

Van Egdom wint NK en leidt Team4Talent naar nieuwe zege in Eredivisie

AMSTERDAM - Het was lang geleden dat een junior de verzamelde nationale elite klopte op een NK. Jorik van Egdom deed het vandaag en werd daarmee de opvolger van Ralph Zeetsen. De Belg Tim Brydenbach werd tweede op het open NK, voor Evert Scheltinga en Youri Severin. Met vier mannen in de top-tien maakte Team4Talent opnieuw de favorietenrol in de Lotto Eredivisie waar.

Van Egdom maakte vandaag in Amsterdam zijn favorietenrol op het NK sprinttriathlon meer dan waar. De junior meldde zich na het zwemonderdeel al snel in de kopgroep en zag zijn vooraf hoogst ingeschatte opponent Marco van der Stel, die als eerste uit het water kwam, in de eerste fietsronden nog op avontuur gaan. Uiteindelijk slokte de zestien man sterke kopgroep Van der stel op, waarna Van Egdom kon met hulp van zijn Team4Talent-ploeggenoten in ideale positie aan het lopen beginnen. Hij was als eerste weg en liep vervolgens met gemak weg van de rest van het veld. Brydenbach was de enige die hem nog in zicht hield. Tweede op het NK werd uittredend kampioen Evert Scheltinga, het brons was voor Youri Severin. Van der Stel, namens Nederland op jacht naar WK-punten en mogelijke deelname aan de Spelen in Rio werd vierde.

Het nog altijd ongeslagen Team4Talent pakte ook in Amsterdam de dagzege en versterkte daarmee de leidende positie in het klassement van de Lotto Eredivisie Triathlon. Triathlonteam.nl uit Ede was tweede in de daguitslag, na een collectief sterk looponderdeel en gaat nu naar plek twee in het tussenklassement. De derde plek was vandaag voor Challenge TVA uit Almere, voor Squadra Veloce uit Eindhoven, ProTriathlon Sittard en Trimates Utrecht. ProTriathlon zakt naar plek drie in de tussenstand, net voor Challenge TVA en Trimates.

[youtube]lnxADFhUqzU[/yuoutube]

[youtube]ReYT-LC2Rek[/yuoutube]

Eerder op de dag werden nog een recreatieve sprinttriathlon, het NK voor de Jeugd en een recreatieve OD-triathlon afgewerkt. De sprint werd gewonnen door Daniel Nagel en Renee Haver, de OD door Niels Esmeijer en cora Vlot.

Bij het NK voor de jeugd was Davy Heysteeg vanaf de start de snelste, net als Quinty Schoens bij de meisjes. Hugo Kwaaitaal wist op het lopen nog behoorlijk wat van zijn achterstand goed te maken en legde daarmee beslag op het zilver, ten koste van Jelle van Lanen. Bij de meisjes lag Joyce Caro vanaf de start solide tweede plaats; in de strijd om het brons stootte Joelle de Ruiter, na een opmars op de fiets, tijdens het lopen haar zus Danique van het podium.

UITSLAGEN 
NK TRIATHLON AMSTERDAM
(Sprint afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Jorik van Egdom     55:27 Mjun
 2 Tim Brydenbach   BEL 55:51
 3 Evert Scheltinga    56:01
 4 Youri Severin      56:07
 5 Marco van der Stel   56:11 Mneo
 6 Menno Koolhaas     56:25 Mjun
 7 Bas de Waal       56:37 Mneo
 8 Sven Strijk       56:54
 9 Stefan van Thiel    57:09
10 Mark Hamersma      57:14 Mneo
Bronnen / Links:
- Triathlon Amsterdam Nieuw-West

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.