Nieuwe titel Boterenbrood, Hellas terug aan kop na Eredivisiezege

AMSTERDAM – Met minder machtsvertoon, maar net zo overtuigend als in Weert vorige maand, pakte Danne Boterenbrood vandaag in Amsterdam de NK-titel op de sprinttriathlon. De Twentse neosenior Pien Keulstra verraste met zilver, voor Sione Jongstra uit Utrecht. Kampioensteam Hellas Utrecht herstelde de verhoudingen in de Eredivisie door de dagzege te pakken en de leiding in het klassement van de Lotto Eredivisie over te nemen van Trivio Long Distance Team.

Even leek Danne Boterenbrood opnieuw voor een solorace te gaan in Amsterdam tijdens de triathlon aan de Amsterdamse Sloterplas, maar een sterk blok van Hellas Utrecht en een zeer gedreven Pien Keulstra van TC Twente lieten haar ditmaal niet begaan. Boterenbrood was verstandig en wachtte tot het begin van het looponderdeel voordat ze haar slag sloeg. Pien Keulstra bleef het dichtst in de buurt en voor Sione Jongstra was er opnieuw een NK-medaille, na het zilver in Weert. Juniore Kirsten Nuyes, die later dit jaar deelneemt aan de Youth Olympic Games, werd knap vierde voor Jony Heerink.

De vier Hellasvrouwen pakten de draad van 2013 weer op met een knappe teamzege. Runnersworld Triteam Groningen was ditmaal tweede en de vrouwen van Trivio Long Distance Team pakten plek drie in de daguitslag, voor Challenge TV Almere en De Dolfijn Amsterdam. Het klassement wordt na twee races aangevoerd door Hellas Utrecht, voor Trivio Long Distance Team en Runnerworld Triteam Groningen.

[youtube]lnxADFhUqzU[/yuoutube]

[youtube]H6taoHll98Y[/yuoutube]

 UITSLAGEN NK TRIATHLON AMSTERDAM (Sprint afstand) VROUWEN
-----------------------------
1 Danne Boterenbrood 1:01:05
2 Pien Keulstra 1:01:56 Vneo
3 Sione Jongstra 1:02:24
4 Kirsten Nuyes 1:02:43 Vjun
5 Jony Heerink 1:02:51
6 Hanneke de Boer 1:03:06
7 Ilona Eversdijk 1:03:16 Vneo
8 Rina Zijgers 1:03:24
9 Jasmijn van der Burg 1:03:26 Vjun
10 Linda van Bemmel 1:03:32

Bronnen / Links:
– Triathlon Amsterdam Nieuw-West