Maaike Caelers keert terug in WTS

Gwen Jorgensen - ITU WTS Chicago 2014CHICAGO (USA) – Maaike Caelers moest lang geduld uitoefenen voordat ze na een hardnekkige blessure haar come-back kon maken. Zaterdag in de World Triathlon Series in Chicago was de Weertse er wel bij, maar imponeren kon ze nog niet. Caelers eindigde 34e in de (wederom) door Gwen Jorgensen gewonnen wedstrijd. Het was voor de Amerikaanse de zesde WTS-zege. Hiermee neemt Jorgensaen het stokje over van Emma Moffatt en Paula Findlay, die tot op heden met vijf zeges de meest succesvolle vrouwen in de World Triathlon Series waren.

Jorgensen kwam na het zwemmen in de achtervolgende groep terecht. Vooraan kwam Moffatt samen met oud-wereldkampioene Helen Jenkins als een van de eersten uit het water, en op de fiets namen ze al snel een voorsprong die uitgroeide naar driekwart minuut halverwege. Na acht ronden kon de kopgroep van tien met een ruime minuut voorsprong wisselen. Moffatt nam meteen het initiatief, in de wetenschap dat dat gat waarschijnlijk niet genoeg zou zijn om Jorgensen van het lijf te houden. En zo bleek ook. Jorgensen sloeg zoals gebruikelijk toe bij het lopen, en na circa
8 km haalde ze de laatste twee (Helen Jenkins en Juri Ide) bij om de leiding over te nemen. Naast de dagzege en de derde opeenvolgende WTS-zege leverde de winst Jorgensen ook de Amerikaanse nationale titel op.

psjKdsEteSY

 UITSLAGEN ITU WTS TRIATHLON CHICAGO (USA) (Olympische afstand) VROUWEN
-----------------------------
1 Gwen Jorgensen USA 1.55.33
2 Helen Jenkins GBR 1.55.53
3 Juri Ide JAP 1.56.00
4 Annamaria Mazzetti ITA 1.56.56
5 Charlotte Bonin ITA 1.57.04
6 Emma Moffatt AUS 1.57.08
7 Kirsten Sweetland CAN 1.57.08
8 Vendula Frintova CZE 1.57.18
9 Lisa Perterer AUT 1.57.25
10 Charlotte McShane AUS 1.58.03

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Union