Yvonne van Vlerken breekt sleutelbeen bij trainingsongeval

SCHWARZACH (AUT) – Tijdens een trainingsrit op de dijken rond haar geboortedorp Krimpen aan de Lek heeft Yvonne van Vlerken in een botsing met een auto haar rechter sleutelbeen gebroken. Van Vlerken was in Nederland voor bezoek aan familie en vrienden. Ondanks een rempoging van haar kant kon ze de botsing niet meer vermijden toen de auto de straat waar zij reed opdraaide. In verhouding met de kracht van de klap zijn haar verwondingen verhoudingsgewijs gelukkig vrij klein.

Na terugkomst in Oostenrijk is ze meteen geopereerd door sport-traumatoloog en orthopedisch chirurg Dr. Christian Schenk. Deze heeft de meervoudige breuk in het sleutelbeen met een plaat vastgezet. De prognose is goed, en Van Vlerken kan naar verwachting over twee weken weer haar reguliere trainingen gaan oppakken. Wel zal ze de triathlon van Cannes en de Challenge Fuerteventura missen, maar ze hoopt en verwacht op 11 mei weer aan de start te staan bij de Challenge Rimini.

“Het was schrikken toen ik de auto zag en wist dat ik niet meer op tijd kon remmen. Ik viel vol op mijn rechterschouder. Ongelukken gebeuren nu eenmaal, het is zonde maar ik doe er alles aan om weer zo snel mogelijk terug op de been te zijn. Ik had een vrij vol wedstrijdprogramma, dit beïnvloedt nu de eerstvolgende drie wedstrijden. Ik hoef me gelukkig geen zorgen te maken over Roth en Hawaii. Ik gebruik deze tijd nu voor mentale training. In vergelijking met pijn van de afgelopen dagen zal een Ironman in het vervolg waarschijnlijk makkelijker te dragen zijn.”

Bronnen / Links:
– Thomas Vonach