Joerie Vansteelant gecrashed vlak voor Zofingen

Joerie VansteelantZOFINGEN (SUI) – Komend weekend gaat de vijfentwintigste editie van ‘s werelds grootste duathlon van start: de Powerman van Zofingen. Net als vorig jaar zijn daar ook de ITU-wereldtitels op de lange afstand te verdelen. Duidelijk is in ieder geval dat de regerend wereldkampioen zijn titel niet kan verdedigen: Joerie Vansteelant kan namelijk niet starten omdat hij eerder deze week tijdens een trainingsrit in de Franse Pyreneeën is aangereden door een auto.

Tijdens zijn trainingsstage in Font Romeu ter voorbereiding op Zofingen werd Vansteelant vol geraakt door een auto die vlak voor hem overstak. “Ik kon niets meer doen om het te voorkomen”, aldus de Belg. Hij reed op dat moment rond de 50 km/uur, en in de aanrijding brak zijn fiets in tweeën. Zelf hield hij er een paar kneuzingen op zijn arm en heup aan over. “Het grootste probleem is mijn stuitje. Dit doet zeer als ik aanzet op de fiets, maar tijdens het lopen heb ik er het meeste last van.” Er is ook sprake van enige vochtophoping in zijn bekken. “Mogelijk is er daar nog sprake van een breuk. Ik zal thuis een MRI-scan moeten laten maken om te bezien wat de schade is. Een grote teleurstelling, ik keek echt uit naar de wedstrijd.”

Met het wegvallen van Vansteelant zullen alle ogen gericht zijn op zijn landgenoot Rob Woestenborghs, de regerend wereldkampioen op de korte afstand en de nummer twee van het EK in Horst. Bij de vrouwen is regerend wereldkampioene Eva Nyström de favoriete.

Meer dan 1500 deelnemers zullen in Zofingen van start gaan. Voor Nederland starten Raimond van der Boom en May Kerstens bij de elite. Kerstens zal haar bronzen medaille van vorig jaar gaan proberen om te zetten in zilver of goud. Daarnaast starten ook Michel Besseling, Dirk Londema, Bart Mulders, Roy Vervoort, Jos Bruens, Ron Welters, Raimond Schikhof, Jack Niessen en Henk van Pelt.

Bronnen / Links:
– John Raadschelders
WK Powerman, Zofingen