Spannende finale Dare2Tri Duathloncircuit volgende week in Borne

BORNE – De finale van het Dare2Tri Duathloncircuit vindt dit jaar plaats tijdens de duathlon van Borne. Borne vormt de afsluitende wedstrijd van een serie van vier. De wedstrijd in Twente is inmiddels een klassieker. Net als andere jaren is de wedstrijd volledig volgeboekt. Aanmelders worden op de wachtlijst gezet. Een uur na de 200 individuele deelnemers zullen ook 200 duo’s van start gaan.

Bij de dames zal Stefanie Bouma als favoriete van start gaan. Bouma werd twee weken geleden nog vierde bij het WK duathlon in Cali. Omdat Bouma nog slechts één andere circuitwedstrijd deelnam, zal ze niet in aanmerking komen voor de circuitwinst. De favorieten daarvoor zijn Sandra de Jonge en Dieuwertje Poort. Juriena de Vries, Joyce Vrijenhoek en Talisa van der Fluit hebben ook zeker nog kansen op een podiumplaats. Andere kanshebbers voor een topklassering in Borne zijn Ingrid Prigge, Yvonna Tinga, Ingrid Tempert en Marlies Groenewold.

De spanning bij de heren is nog groot. Coen de Wit, Armand van der Smissen en Erik van der Heijden zullen in een onderling duel gaan uitmaken wie de circuitwinst naar zich toe gaat trekken. De snelste van de drie is ook meteen de winnaar in het circuit. In theorie zou ook Caimin Stevens het circuit nog kunnen winnen, maar dan zal hij de eerder genoemde drie met enkele plaatsen verschil moeten kloppen.
Andere kanshebbers voor een topklassering bij de
MANNEN
zijn Roland Besselink, Juul van der Kruijs, Pim de Kok, Gerben Schreurs, Alexander Picard en de Belgische lange-afstandtopper Jan Meijsmans. Junior Thijs Wiggers zal dicht bij huis proberen in de top-tien te eindigen. Ook Imo Muller (vorig jaar vierde op het NK Marathon en eerder dit jaar nog 2.28 op de marathon) is een atleet om in de gaten te houden.
Wim Nieuwkerk ontbreekt helaas in Borne. Hij brak eerder deze maand zijn sleutelbeen en zal enige tijd buiten competitie moeten blijven.

Bronnen / Links:
– Armand van der Smissen
Duathlon Borne